Kicsit, nagyon, vagy inkább elképesztően régen írtam új postot. Kissé elfoglalt lettem, mert szerda óta van már délutáni állásom is.
A 2. állásomat Nicola találta nekem, mert Ő gyakran jár étterembe itt a környéken. Az étterem nem olyan típusú, mint a délelőtti hely, az inkább reggelizőhely egyetemistáknak ehhez képest. Ez egy kb. 100 főt kiszolgáló "igazi" étterem. Szóval Nicola ott járt nem rég és beszélt a séffel, gondolom szóba került, hogy nincs-e szüksége segítségre. Persze, hogy volt.
Nicola szerint egy kedves, rendes fickó (bár Ő eddig mindegyik interjúztatóra/főnökre ezt mondta, akit Ő talált nekem, vagyis eddig 4-et. Ebből 3 kapásból elmebeteg volt.) Elmentem hát az étterembe 6 után, ahogy megbeszélték, és kerestem a "manager"-t. Nicola azt mondta, hogy hivatkozzak rá nyugodtan, mert meg van beszélve. Mondom a menedzsernek, hogy ki vagyok és hogy Nicola-val beszélték meg, hogy jövök. Erre Ő: Ki az a Nicola? Na mondom ez jó, már megint "minden meg van beszélve". Mondtam neki, hogy "nem érdekes, úgy hallottam, hogy segítségre van szüksége". Szóval minden meg volt beszélve, mint általában. A főnök azt mondta, hogy igen kell neki valaki aki előkészíti a hozzávalókat és segít neki összeállítani az ételeket. Reméltem, hogy mosogatni kell, mert akkor nem kell gondolkodni, csak elmosni amit adnak és kész. Így viszont gondolkodni kell, és figyelni mikor mire van szükség. Este már mindenki fáradt, én is. Szóval ez így nehezebb. A konyha sokkal kisebb, mint a délelőtti hely és nem is olyan tiszta. A "staff" vagyis a stáb 2 pincérből, egy mosogatóból, egy pizza készítőből és a főnökből áll + én. A pincérek elég gyakran cserélik egymást, szerda óta 5 pincért számoltam össze. Ebből 2 nő, a többi férfi. A pizza készítő sráccal osztozom egy pulton, lényegében, ha nincs pizza megrendelés, akkor Ő is a főnöknek segít, ahogy én. Megmutatta a hűtőszekrényekben a különböző típusú zöldségeket és húsokat, illetve, hogy mire használják. (némelyik zöldségről sosem hallottam és a nevét sem tudtam) A srác Bulgáriából származik, és elég sokat tud Magyarországról. Élt már Szegeden és Kecskeméten is. Tegnap nézte a fradi meccset én azt se tudtam, hogy van. Amikor odaadtam neki a tányért valamihez, azt mondta: köszönöm. Úgy értem magyarul mondta. Először nem is értettem mit mond, azon gondolkoztam, hogy ez amit mondott, mit jelent? Fel sem fogtam, hogy magyarul mondta. Aztán leesett a tantusz. Nincs a sráccal különösebben sok bajom, csak rossz nézni, hogy mennyire kapkod. Éppen ezért, elég gyakran elszúrja a dolgokat. Néha olyanokat csinál, hogy a hajam égnek áll. Nem telik el úgy nap (legalábbis eddig), hogy a főnök ne üvöltene vele. Mindig csinál valami galibát. Néha elég veszélyes dolgokat, máskor meg csak odaégeti a kenyeret, vagy elszúrja a pizzatésztát (mert mondjuk nem kellett volna rá paradicsom szósz, hanem más). Ilyenkor ki kell dobnia és újat csinálnia. A pincér srácok szerint egy "katasztrófa ez a gyerek". A főnök meg ideges lesz tőle elég gyakran, azt annyira nem szeretem, mert én nem szeretem, ha idegbeteg valaki. A főnök is meg a pizza készítő srác is ideges fajta. Nem jó ha az ember mindig stresszben van, úgy nem lehet dolgozni. Nem ez álmaim melója, de egy ideig megteszi. Ha valaki félóránként az óráját nézi, hogy mikor telik már le a műszak, akkor az nem egy ideális munkahely. Azt szeretem, ha pontosan tudom, mi a dolgom és rám bízzák, hogy hogy csinálom meg, ha "elfoglalt" vagyok, könnyebben megy az idő és észre sem veszem, hogy vége a munkaidőnek. Otthon sohasem néztem, hogy hány óra van munka közben, itt meg alig várom, hogy mehessek. Itt sohasem tudom, hogy a következő pillanatban vajon mi lesz a dolgom, ez nem jó. Nem szeretek "ugrálni" egyik feladatból a másikba, ha éppen salátát készítek és főnök azt mondja "valaki hozzon nekem lazacot", akkor ott kell hagyni a salátát és lazacot kell kivenni a hűtőből. És igen, a következő kérdése az lesz: "kész van már a saláta?" Ettől a falnak megyek. Ennek a főnöknek még véletlenül sincs olyan stílusa vagy modora, mint a másik helyen. Azért szeretek ott lenni, mert ott nincs hajsza, akkor sem ha 12 ételt kell egyszerre elkészíteni, senki nem siettet és nem várja el, hogy kitaláljam a gondolatait. Ha elkezdtem valamit csinálni, akkor előbb azt be is fejezem és csak utána csinálom meg a következőt. Így is mindenki 5 percen belül megkapja az ételét odakint. Itt meg a főnök áll a tűzhely előtt és sorolja, hogy mi kell neki, így én is tudok gyorsan főzni. A hűtőszekrény egyébkén 2 lépésre van tőle. Ez egy sz@r stratégia szerintem. A nap végén itt is van ingyen kaja, lassan látni se bírom a pizzát. Minden nap pizzával jövök haza, kivéve tegnap, mert tegnap penne tésztát kértem. Mivel annyira nem volt jó, inkább visszatértem a pizzához. Ez a hely többet fizet mint a másik, de most, hogy már 5. napja folyamatosan dolgozom, kicsit sok. Ezentúl minden hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton leszek ott 6 órát és a vasárnap, mint ma is egy kicsit "grízesebb", mert délelőtt 11-re kell menni és este 11-ig maradni. 3-tól 5-ig pedig van egy kis szünet hazajönni. Én ma is aludtam másfél órát a két műszak között. Egyébként csak néhány utcányira van innen, ezért is jó, mert nem kell éjszakai buszra költenem a pénzt. Azért azt már előre látom, hogy nem fogok itt éveket eltölteni. Ez csak addig kell, amíg nem találok jobbat, vagy irodai állást.
Ki látott már 5 kg-os Nutellát? Eddig én se. Azt biztos tudjátok, hogy egy pizza tányér kb. 38-40 cm átmérőjű (vagy több), tehát elég nagy. Na most ehhez képest ez a Nutella a pizzás tányérokon elég érdekes látvány!!
A múlt hét végén Bugibbában jártam és az egyik vendéglátóhely teraszán üldögélt egy férfi és azt vettem észre, hogy mindenki az asztala mellé gyűlik, nem igazán értettem, hogy miért. Aztán megláttam ezt:
Nagyon türelmes kis jószág volt, hagyta, hogy megsimogassák és hangoskodjanak körülötte.
Egyébként Bugibba is szép, de nekem Sliema jobban tetszik. Íme Bugibba:
Itt az idő még mindig nagyon jó, napközben még 25-28 fok van és este sem kell bezárnom az erkély ajtót, mert meleg van. Én elég fázós vagyok, de amióta itt vagyok még nem volt rajtam zokni, vagy pulóver egyszer sem. Tehát meleg van.
És itt van az én gyönyörű parti sétányom (Sliema) naplementekor és utána. Az őszt csak az jelzi, hogy már nagyobbak a hullámok és hidegebb a víz, kevesebben fürdőznek este. Délelőtt és délután (pláne hétvégén) még ugyanaz a tömeg pancsol mint augusztusban.
Naplemente után (este 7.30 körül) már nagyobbak a hullámok, mint kora reggel.
folytatom....
Utolsó kommentek